Sâmbătă, 02 Martie 2024
"Actionati-l in Justitie pe primar!" PDF Imprimare Email

Cotidianul "ADEVARUL"                                             19/20 august 2000

 

Sfatul gen. Pavel Abraham catre romanii din Sf. Gheorghe:

 

"Actionati-l in Justitie pe primar!"

 

Gen. Pavel Abraham, inlocuitor al Ministrului Constantin Dudu lonescu la Universitatea de vara de la Izvorul Muresului, a aflat la cursurile de aici ca primarul de Sf Gheorghe, Almos Albert, incalca legea, folosind dupa bunul sau plac iinsemnele autoritatii publice, respectiv esarfa tricolora.

 

Generalul Abraham a apreciat ca primarul ar putea fi adus cu picioarele pe pamant si determinat sa aplice legea si sa nu o interpreteze dupa capul sau, prin actionarea lui iin Justitie, eventual sub invinuirea de abuz ori neglijenta in serviciu. O posibila sanctionare in instanta ar putea avea drept urmare iinlaturarea mai marelui urbei din functie.

 

Afland cu acelasi prilej ca Primaria din comuna Ditrau refuza sa permita ridicarea unei cruci pe locul vechii biserici ortodoxe daramate de horthisti  in 1940, gen. Abraham a recomandat sa se urmeze aceeasi cale, adica sa se apeleze la Justitie „Dati autoritatea locala in judecata si mergeti mai departe si obtineti o hotarare judecatoreasca (...)  Ma oblig eu, ca jjurist, sa facem o chemare in judecata si o sa vedeti ca autoritatea locala pierde pentru ca este un drept recunoscut iinternational " - a mai adaugat generalul .